Laksa

Singapores signaturrätt heter Laksa och är en kokosmjölkssoppa med nudlar och chili. Igår var vi i utkanten av stan för att äta den bästa laksan. Det är två konkurrerande kök på varsin sida av gatan som ständigt tävlar om titeln, vilket påminner om kebabkriget på Götgatan. Där man köper Laksa, finns bara Laksa och allt man har att välja på, är storleken på soppskålen. Genom specialisering förs maten till nya höjder, men ännu vet vi inte inte vilken Laksa som är den bästa, eftersom vi bara prövade en...

Kommentarer

  1. Striden må kanske aldrig avgöras eftersom, även om respektive Laksa förblir densamma, ni inte kan det. På gott o ont - fast mest gott (som Laksa).

    SvaraRadera
  2. Du har nog rätt, Mats. Man behöver förmodligen vara SIngaporebo i tredje generationen, för att kunna göra en rättvis bedömning. I nuläget kan vi bara äta oss fram till vad vi själva tycker... ...och det är ju, precis som du skriver, mest gott!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Instagram @starfishdesign