Buonadillas...

...kallar vi dem i vårt hushåll, där vi ganska ofta låtsas som att vi kan väldigt många olika språk. Särskilt när vi lagar mat. Och särskilt mannen. Bounadillas är bönor värmda med långsamt fräst lök och kryddade med chili och spiskummin. De serveras i tortillabröd med avocadosalsa, tomater, grönsallad och creme fraiche.

Jag har faktiskt stekt ett par ägg, gjort en och annan omelett och ett par omgångar pannkakor. Men förutom det, har vi inte lagat mat en enda gång sedan vi flyttade hit. Och även om vi gjorde en ansträngning kring advent när vi satte gammelfarmors pepparkaksdeg och knådade saffransbullarna för hand, har jag hört att sådant inte kallas mat. Det räknas inte riktigt. Men ikväll är det alltså dags. Grönsakerna är sköljda, ur högtalarna strömmar den mexikanska spellistan, med Ana Gabriel i spetsen och bara ett problem kvarstår att lösa; har vi någon konservöppnare?




Kommentarer

Skicka en kommentar

Instagram @starfishdesign