Och locket pudras med snö
Jag tror inte att det går att förstå hur det är att sitta här och bara se hur instagram fylls av semmelbilder, utan att kunna beställa en endaste en på kvarterets kondis. Instagram, alltså. Semla och kaffe. Semla och mjölk. Semla och anteckningsblock med en snygg penna, slarvigt, men ändå precist, lagd bredvid. Semla och tulpanfång med eukalyptus. Semla och semla. Vi bestämde oss för att bli en av dem. Eller er. Vi bakade utifrån Leilas recept och jag föredrar trekantiga lock, eftersom det gör att semlan ser god ut. Det är Vetekattens fel. Jag kan också meddela att det är mycket lättare att först kapa toppen och sedan skära till trekanten, istället för att försöka skära av bullens topp på ett trekantigt vis. Men det har ni säkert redan räknat ut... Och spritsad grädde. Det är lyxigt. Semmelsäsongen är inledd, med eller utan tulpanfång.
Kommentarer
Skicka en kommentar